یک وب سایت حرفه ای و کارآمد نقش مهمی در شکل دادن به حضور آنلاین یک کسب و کار یا سازمان دارد. به همین دلیل است که وب سایت ها به همراه دیگر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به طور فزاینده ای به عناصر اصلی در تعیین موفقیت کلی کسب و کارهای مختلف تبدیل شده اند.
قبل از هر چیز، بهتر است بیشتر درباره ماهیت طراحی وب سایت و مزایای آن بدانیم.
طراحی سایت چیست و چه مزایایی دارد؟
طراحی وبسایت فرایند ایجاد و طراحی صفحات اینترنتی است. این موضوع شامل رشته ها و مهارت های مختلف، از جمله طراحی ساختار، طراحی گرافیک، طراحی UX و تولید محتوا می شود.
در فرایند بازاریابی دیجیتال، طراحی سایت بسیار حائز اهمیت است، چرا که تعیین کننده چگونگی نمایش هویت برند ها و کسب و کارهای گوناگون در بستر آنلاین بوده، نحوه سازماندهی و ساختار آنها و نحوه تعامل آنها با کاربران را نیز مشخص می کند.
داشتن یک وب سایت حرفه ای مزایای زیادی دارد از جمله:
نمایندگی برند شما: وب سایت شما اغلب اولین نقطه تماس بین مشتریان بالقوه و کسب و کار شماست. به همین جهت، باید هویت برند شما را به صورت صحیح و آنگونه که هست نشان دهد. یک وب سایت با طراحی استاندارد و حرفه ای می تواند ارزش ها، شخصیت و مأموریت برند شما را به خوبی در اختیار مخاطبان هدف شما قرار دهد.
ایجاد یک تجربه کاربر پسند: یک وب سایت باید دارای گرافیک زیبا، قابلیت مرور آسان و کاربر پسند باشد. چنین سایتی می تواند تجربه کاربر را بهبود بخشیده و باعث شود بازدیدکنندگان آن بتوانند آنچه را که لازم دارند، در آن پیدا کنند، سفارش دهند و به صورت کلی با برند شما تعامل داشته باشند.
افزایش نفوذ آنلاین: بهره گیری درست و اصولی از تبلیغات اینترنتی و سئو از موارد مهم در طراحی وب است. در این صورت است که وب سایت می تواند نفوذ برند شما را در فضای مجازی گسترش داده و مخاطبان و مشتریان بیشتری را به سمت کسب و کارتان جذب کند.
ایجاد حس اعتماد و اعتبار: یک وب سایت حرفه ای این قابلیت را دارد که بتواند در مخاطبان هدف شما این حس را ایجاد کند که کسب و کار و برند شما، معتبر و قابل اعتماد است.
ربودن گوی رقابت: در عصر دیجیتال امروز، یک وب سایت با طراحی حرفه ای، نه تنها مفید است، بلکه لازم است. در غیر این صورت به احتمال زیاد به راحتی از رقابت باز خواهید ماند. با داشتن یک سایت حرفه ای در میان رقبا برجسته شوید، سهم بازار خود را افزایش داده و مشتریان بیشتری را جذب و حفظ کنید.
ذکر این نکته ضروری است که وب سایت تنها بخشی از فعالیت های دیجیتال مارکتینگ و زیرساخت های لازم برای اجرای کمپین های تبلیغاتی آنلاین است. برای حصول موفقیت کامل در فضای آنلاین، لازم است که پس از راه اندازی سایت، با استفاده از یک استراتژی درست بازاریابی، برند و کسب و کارتان را در معرض دید مخاطبان گسترده تری قرار دهید.
خدمات طراحی وب سایت شامل چه مواردی می شود؟
خدمات مورد نیاز یک پروژه طراحی وب معمولاً با پس از انجام مشاوره و تبادل نظر با مشتری مشخص می شود. سپس تیم اجرای پروژه، طرح کلی پروژه را ایجاد می کند که شامل جدول زمانی، بودجه بندی و امکانات ارائه شده می شود.
به صورت کلی، یک پروژه طراحی وب شامل موارد زیر است:
- طراحی گرافیکی سایت و کدنویسی front-end
- اجرا و پیاده سازی سایت و برنامه نویسی back-end
برنامه نویسی فرانت اند در درجه اول با طراحی بصری وب سایت، از جمله چیدمان، تصاویر، رنگ ها، فونت ها و عناصر طراحی سروکار دارد.
کدنویسی بک اند به اطمینان از عملکرد صحیح وب سایت کمک می کند و معمولاً توسط توسعه دهندگان و برنامه نویسان سایت پیاده سازی می شود.
ما در وب یاب، معمولا از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت وب سایت ها و هسته اصلی کدنویسی استفاده می کنیم. در صورتی که پروژه طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی باشد، ووکامرس نیز به عنوان یکی از گزینه های اصلی برای پیاده سازی سایت فروشگاهی مطرح است.
در مورد محتوای سایت نیز، با توجه به اطلاعاتی که مشتری در اختیار کارشناسان ما در وب یاب قرار می دهد، مانند اطلاعات مربوط به شرکت و خدمات و محصولات، عکس، ویدیو و غیره، به صورت پیش فرض، ورود اطلاعات تنها برای صفحات اصلی سایت، شامل صفحه خانه، درباره ما و تماس با ما انجام می شود.
برای وب سایت های فروشگاهی نیز، تنها برای ایجاد ساختار صحیح وب سایت و نمایش درست آن، فقط چند محصول به صورت نمونه از طریق بخش مدیریت سایت به وب سایت اضافه می شود.
خدمات گوناگون دیگر همچنین میتواند شامل طراحی لوگو، سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، مدیریت شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تجزیه و تحلیل ترافیک و آمار سایت، بهینهسازی برای موبایل و طراحی ریسپانسیو (واکنش گرا)، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی پیامکی و سایر استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ باشد.
نکته مهم: باید توجه داشت که بسیاری از خدمات جانبی (مانند سئو، تبلیغات، تولید محتوا، ورود اطلاعات و محصولات به سایت و غیره)، خصوصا آنهایی که در پکیج مورد سفارش مشتری وجود ندارد، به صورت جداگانه و با تعرفه مجزا قابل اضافه شدن به پروژه است.
برای سفارش طراحی به مشاوره نیاز دارید؟
چرا کسب و کار شما به وب سایت نیاز دارد؟
سوالی که برای بسیاری از افراد ممکن است پیش بیاید، این است که چه ضرورتی دارد برای کسب و کارشان سفارش طراحی سایت بدهند؟
در پاسخ باید گفت که در عصر دیجیتال امروزی، داشتن یک وب سایت برای کسب و کارها دیگر یک کالای لاکچری محسوب نمی شود، بلکه جزء ضروری حضور آنلاین شماست. یک وب سایت نماینده کسب و کار شما در فضای مجازی است و به عنوان بستری برای نمایش محصولات یا خدمات شما عمل می کند.
دلایل بیشتری برای ضرورت طراحی وب سایت برای کسب و کارها عبارت است از:
1) دستیابی به مشتریان بیشتر: داشتن یک وب سایت کسب و کارها را قادر می سازد تا به مخاطبان وسیع تری دسترسی پیدا کنند که ممکن است از طریق کانال های بازاریابی سنتی به دسترسی به آنها غیر ممکن یا بسیار مشکل و پرهزینه باشد. اینترنت هیچ مرز یا محدودیت جغرافیایی ندارد، به این معنی که کسب و کارها می توانند نفوذ خود را گسترش دهند و به راحتی وارد بازارهای جدید شوند.
2) اعتبار: یک وب سایت به کسب و کار شما اعتبار می بخشد و آن را حرفه ای تر جلوه می دهد. مخاطبان و مشتریان بیشتری به کسب و کارهایی که وب سایت دارند اعتماد می کنند، به خصوص در بازارهایی که کلاهبرداری های اینترنتی و فعالیت های کلاهبرداری از طریق صفحات مجازی و شبکه های اجتماعی بیداد می کند.
3) بازاریابی مقرون به صرفه: در مقایسه با کانال های بازاریابی سنتی مانند تلویزیون و رسانه های چاپی، یک وب سایت روشی مقرون به صرفه برای تبلیغ برند و خدمات شما ارائه می دهد. با استراتژی دیجیتال مارکتینگ مناسب، تبلیغات اینترنتی صحیح و بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO)، وب سایت شما می تواند مشتریان بالقوه را جذب کند و آنها را به مشتری تبدیل کند بدون اینکه به هزینه های گزافی به شما تحمیل شود.
4) در دسترس بودن 24 ساعته: یک وب سایت ساعت خواب و بیداری ندارد، به این معنی که مشتریان می توانند در هر زمانی از شبانه روز به آن دسترسی داشته باشند. این در دسترس بودن 24 ساعته به کسب و کارها اجازه می دهد تا با مشتریان خود حتی خارج از ساعات کاری عادی تعامل داشته باشند. این امر به نوبه خود رضایت و وفاداری مشتریان را بهبود می بخشد.
5) جمع آوری داده ها و آمار: وب سایت ها اطلاعات ارزشمندی در مورد رفتار بازدیدکنندگان و مشتریان، خواسته ها و سلایق و جمعیت شناسی آنها به کسب و کارها ارائه می دهند. با جمعآوری دادهها از بازدیدکنندگان وبسایت، کسبوکارها میتوانند بر اساس نیازها و ترجیحات مشتری تصمیمات بهتری برای بهبود خدمات و محصولات خود بگیرند.
6) ارائه خدمات آسان تر به مشتریان: یک وب سایت راهی عالی برای ارائه خدمات مفید به مشتریان است. ارائه یک صفحه سؤالات راهی عالی برای ارائه پشتیبانی به مشتریان است، قبل از اینکه خودشان مجبور شوند برای کمک به شما مراجعه کنند.
7) کنترل هویت برند: از طریق وب سایت کسب و کارتان، می توانید پیام برند خود را بسازید و روایتی را که مشتریان با آن مواجه می شوند کنترل کنید. شما می توانید از وب سایت خود برای نشان دادن شخصیت برند خود و ارائه اطلاعات مفید در مورد خدمات و محصولات کسب و کارتان به طور مستقیم به مخاطبان استفاده کنید.
همانطور که می بینید، کسبوکار شما به وب سایت نیاز دارد تا مزیت رقابتی خود را حفظ کند. همچنین با داشتن سایت، برای مخاطبان بیشتری قابل دسترسی و مشاهده خواهد بود. از دستیابی به مخاطبان گستردهتر تا بهبود اعتبار، بازاریابی مقرونبهصرفه و جمعآوری بینشهای ارزشمند مشتری، یک وبسایت ابزاری ضروری برای کسبوکارها در هر اندازه و مقیاسی است.
بنابراین، اگر قبلاً به فکر طراحی وب سایت برای کسب و کارتان نبوده اید، همین امروز دست به کار شوید و از مزایای بسیاری که برای شما و فعالیت کاریتان دارد بهره مند شوید.
مراحل اجرای پروژه طراحی سایت پس از سفارش
طراحی وب سایت یک فرایند پیچیده و زمان بر است که برای دستیابی به یک سایت با کیفیت، نیاز به صبر، خلاقیت و توجه به جزئیات ضروری است.
لازم است به این نکته توجه کنیم که هر وب سایتی در نوع خود خاص و متفاوت است. بدین معنی که بسته به جزئیات سفارش و امکانات مورد نظر شما، ممکن است با وب سایت دیگر، حتی مشابه سایت شما و موضوع فعالیت آن، تفاوت های زیادی داشته باشد.
به همین دلیل است که طراحان وب سایت، قبل از شروع فرایند طراحی، زمانی را صرف درک اهداف مشتریان خود، جمع آوری اطلاعات در مورد مخاطبان هدف کسب و کار و تحقیق در زمینه فعالیت آن می کنند. همه این اقدامات به منظور ایجاد وب سایتی بهینه و با کارکرد مناسب و با تجربه کاربری عالی برای مخاطبان آن است.
پس از سفارش ساخت وب سایت به آژانس وب یاب، مراحل طراحی سایت از این قرار است:
- 1) مشاوره و جمع آوری اطلاعات: در این مرحله، کارشناسان ما با شما گفتگو می کنند تا خواسته ها و امکانات مورد نیاز شما برای وب سایت و یا فروشگاه اینترنتی مورد نظرتان را کشف کنند. پس از آن، داده ها جمع آوری، تجزیه و تحلیل و دسته بندی می شود تا یک استراتژی و ساختار موثر و متناسب با کسب و کار شما ایجاد شود.
- 2) طراحی: شاید بتوان گفت مرحله طراحی جایی است که کار اصلی شروع می شود. طراحان وب برای ایجاد یک طراحی سایت زیبا و با کیفیت، معمولا زمانی را صرف بررسی دیزاین ها و طراحی های متفاوت می کنند. این مرحله شامل موارد و جزئیات متعددی مانند تصاویر، فونت ها و الگوهای رنگی و هم چنین موارد کلی تر مانند چیدمان کلی عناصر و ساختار کلی گرافیکی وب سایت می شود.
- 3) آزمایش و تست: آزمایش وب سایت بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند طراحی است. این مرحله کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که هر قسمت از وب سایت به درستی کار می کند و هیچ خطایی وجود ندارد. شما پس از دیدن پیش نمایش سایت خود و بررسی بخش های مختلف آن به ما بازخورد می دهید تا موارد خطا و کارکردهای نادرست بازبینی و اصلاح شود.
- 4) راه اندازی: در این مرحله وب سایت شما آماده بهره برداری می شود. پس از اینکه تمام اصلاحات لازم انجام شد و وب سایت آماده راه اندازی شد، در معرض دسترسی و مشاهده عمومی قرار می گیرد.
- 5) آموزش و پشتیبانی: پس از راه اندازی نهایی وب سایت، جهت مدیریت بخش های مختلف وب سایت به شما آموزش های لازم داده می شود. همچنین، شما می توانید از خدمات پشتیبانی ما نیز استفاده کنید.
اگر چه در بالا به مراحل و فرآیندهای اساسی یک طراحی سایت حرفه ای اشاره داشتیم، اما باید توجه داشته باشیم که، هر وب سایت منحصر به فرد است و استراتژی ها و فرآیندهای طراحی و ساخت می تواند بسته به عواملی مانند بودجه مشتری، امکانات مورد نیاز یا پیچیدگی پروژه متفاوت باشد.
ما در وب یاب، آمادگی داریم تا با ارائه مشاوره و تبادل نظر، شما را در طراحی و ساخت وب سایت یا فروشگاه اینترنتی مورد نیاز برای کسب و کارتان کمک کنیم.